ΘΕΤΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΚΛ-ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ

Μοιράσου το άρθρο!

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

ΘΕΤΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΚΛ-ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ

Θετική ανταπόκριση βρήκε η πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρο Ν. Λάρισας, να οργανώσει σε συνεργασία με το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, δωρεάν διδακτική στήριξη σε μαθητές γυμνασίου-λυκείου, που προέρχονται απο οικογένειες ανέργων, μονογονεϊκές οικογένειες, ορφανά, σε μια περίοδο που οι εργατικές και λαϊκές οικογένειες πληρώνουν τις βαριές συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, της βάρβαρης πολιτικής της κυβέρνησης, της Ε.Ε και της επίθεσης της εργοδοσίας.

Το ΕΚΝΛ μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησε με τους γονείς και τα παιδιά που δήλωσαν συμμετοχή, ανακοινώνει ότι ξεκίνησαν τα μαθήματα (Μαθηματικά, Φιλολογικά, Φυσική, Χημεία, Οικονομικά, Πληροφορική) και (ειδικότητας Παθολογίας για μαθητές ΕΠΑΛ), από την Δευτέρα 22 Οκτώβρη, σε καθημερινή βάση (Δευτέρα έως Σάββατο απογευματινές ώρες) σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισα.

Το ΕΚΝΛ θεωρεί ότι η ταξική αλληλεγγύη σε όσους έχουν πιο οξυμένα προβλήματα, σε όσους αγωνίζονται, πρέπει να αποτελεί στοιχείο της δράσης των συνδικάτων, όχι με τη μορφή της ελεημοσύνης, αλλά δεμένα με την οργάνωση της πάλης για την επίλυση των προβλημάτων.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση θα δυναμώσει τις πρωτοβουλίες ταξικής αλληλεγγύης για τα προβλήματα των ανέργων, της υγείας, της πρόνοιας, της εκπαίδευσης, των χαρατσιών και της βαριάς φορολογίας, ενάντια στα διόδια, σε κάθε προσπάθεια διακοπής ρεύματος, νερού, κατασχέσεων σπιτιών και άλλων περιουσιακών στοιχείων, ενάντια στην ακρίβεια, στο πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, δεμένα με την ανάπτυξη της διεκδικητικής πάλης, στην οποία πρέπει να συμμετέχουν όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι και νεολαίοι.