Επιτυχόντες σε ΑΕΙ, ΤΕΙ: Ο αγώνας σας δεν είναι προσωπικός…

Μοιράσου το άρθρο!

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1910

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29/8/2014

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, εύχεται καλή, αγωνιστική και δημιουργική σταδιοδρομία στους νέους και στις νέες του Ν. Λάρισας, που ξεπέρασαν εμπόδια και δυσκολίες και πέτυχαν την εισαγωγή τους σ’ αυτά.

Η πορεία και οι σπουδές τους, δυστυχώς, δεν θα είναι χωρίς προβλήματα και δυσκολίες. Οι αντιδραστικές αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση, η γιγάντωση της ανεργίας και το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων κάνουν φανερό ότι θα χρειαστεί ο προσωπικός μόχθος, αλλά και η συλλογική πάλη για την ελπίδα και την προοπτική της νεολαίας.

Η συμμετοχή και η δράση στον αγώνα, μέσα από τους συλλόγους και τους φορείς του φοιτητικού – σπουδαστικού και του λαϊκού κινήματος για σπουδές και ζωή με δικαιώματα, είναι ο δρόμος που πρέπει να εμπιστευτεί η νέα γενιά.

Ο αγώνας των νέων για τη καλή γνώση του επιστημονικού αντικειμένου τους δεν είναι μόνο προσωπικός. Πρέπει να δένεται με τις λαϊκές αγωνίες, ώστε αύριο ως επιστήμονες να στηρίξουν το μόχθο και τις ανάγκες της εργατικής τάξης.

Σε όσους δεν μπόρεσαν να μπούνε σε ΑΕΙ – ΤΕΙ ή οδηγήθηκαν σε άλλους δρόμους, το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας τους καλεί να διεκδικήσουν ακόμη πιο αποφασιστικά τα δικαιώματά τους στη δουλειά και τη ζωή.

Η συζήτηση που γίνεται για την άνοδο των βάσεων είναι χωρίς ουσία. Το πρόβλημα της Εκπαίδευσης σήμερα είναι βαθιά ταξικό. Από το μορφωτικό της περιεχόμενο έως τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτήν.

Η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία χρειάζεται να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα για μόρφωση, δεμένο με τον αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και την προοπτική μιας άλλης κοινωνίας, όπου η μόρφωση και η επιστήμη θα υπηρετούν πραγματικά τις λαϊκές ανάγκες και παρέχεται σε όλους δωρεάν μέσα από ένα ενιαίο και αποκλειστικά δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης, χωρίς επιχειρηματίες που θα κερδίζουν σε βάρος του λαού.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*