Τετάρτη 18 Απρίλη 6:30 Συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Ενάντια στο Νέο Ιμπεριαλιστικό έγκλημα στον Λαό της Συρίας

Μοιράσου το άρθρο!

Ολοι στο συλλαλητήριο του εργατικού κέντρου Ν. Λάρισας

Τετάρτη 18 ΑΠΡΙΛΗ, 6.30 μ.μ.

κεντρική πλατεία ΛΑΡΙΣΑΣ

  • Ξεσηκωμός! Όλοι στους Δρόμους!

  • Έξω Η Ελλάδα Από Το Νέο Ιμπεριαλιστικό Έγκλημα!

  • Ούτε Γη Ούτε Νερό Στους Φονιάδες Των Λαών!

     Ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου ξεκίνησε ένα νέο έγκλημα σε βάρος του Συριακού λαού. Οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ-Γαλλίας-Βρετανίας εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση απέναντι στην Συρία.

     Όσα προσχήματα κι αν χρησιμοποιούν οι ιμπεριαλιστές δεν μπορούν  να κρύψουν πως χύνουν ξανά το αίμα των λαών της περιοχής για το μοίρασμα των πηγών ενέργειας, των αγορών, των δρόμων μεταφορών τους. Οι μεταξύ τους σφοδροί ανταγωνισμοί μεγαλώνουν τον κίνδυνο ενός γενικευμένου πολέμου και στην περιοχή μας.

      Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γιατί μέρα με την ημέρα εμπλέκει όλο και περισσότερο την χώρα μας σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Έχει μετατρέψει τον τόπο μας σε ΑμερικανοΝΑΤΟϊκό ορμητήριο. Τα αεροπλανοφόρα, οι αρμάδες και τα στρατεύματα των μακελάρηδων περιδιαβαίνουν στην περιοχή μας, δεκάδες υποδομές αξιοποιούνται για την διευκόλυνσή τους (π.χ. όπως το πολεμικό αεροδρόμιο της Λάρισας για περίφημα drones κα).

      Είναι επικίνδυνη κοροϊδία ότι η Ελλάδα μέσα σε αυτό τον «κυκλώνα» θα είναι «απάνεμο λιμάνι σταθερότητας κι ασφάλειας». Η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς δημιουργεί διαρκώς νέους κινδύνους για τον λαό μας. Οι μόνοι ωφελημένοι είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

      Τούτες τις ώρες κανείς να μην εφησυχάζει. Ο πόλεμος είναι και στην γειτονιά μας. Να ξεσηκωθούμε, να βγούμε στους δρόμους Οργανώνουμε άμεσα την απάντησή μας, απέναντι στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα , με Συλλαλητήριο την Τετάρτη 6:30μμ στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.  Καλούμε τα Σωματεία να πάρουν άμεσα αποφάσεις και πρωτοβουλίες για αλληλεγγύη στο λαό της Συρίας, να οργανώσουν την μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

Να απαιτήσουμε :

  • Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, η βάση της Σούδας που αποτελεί στρατηγικό κέντρο για τα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.
  • Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων, για την αποδέσμευση της χώρας μας απ’ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
  • Απέναντι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών οι εργαζόμενοι έχουμε να αντιτάξουμε τις αξίες της φιλίας και της Αλληλεγγύης.

Η Διοίκηση