Εργάτη κάνε υπόθεση δική σου, το μέλλον και τη μόρφωση που θα ‘χει το παιδί σου!!!

Μοιράσου το άρθρο!

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας στέκεται στο πλευρό των μαθητών του ΕΠΑΛ που αγωνίζονται για τα αυτονόητα. Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει ακέραια την ευθύνη για το ότι λίγο πριν τα Χριστούγεννα δεν υπάρχουν καθηγητές στα σχολεία, με αποτέλεσμα να μην  στο 7ο ΕΠΑΛ να μην μπορεί να ξεκινήσει το μεταλυκειακό έτος για αυτή την χρονιά.

Είναι αυτοί οι μαθητές που προσπαθούν να «σταθούν στα πόδια τους», μιας και «δεν είναι όλοι για τα πανεπιστήμια», όπως έχει τονίσει πολλές φορές η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα που στηρίζουν αυτή την πολιτική της υποχρηματοδότησης της Δημόσιας Παιδείας. Είναι αυτοί οι μαθητές που στα «χέρια τους» η εργοδοσία βρίσκει πολύ φθηνά εργατικά χέρια και μερικές φορές μάλιστα εντελώς τσάμπα. Είναι αυτοί οι μαθητές που ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ και παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους γιατί η ζωή που θέλουν να ζήσουν δεν ταιριάζει σε αυτή την κοινωνία.

Να αναλάβει άμεσα την ευθύνη της η κυβέρνηση της ΝΔ και να υλοποιήσει τώρα τα δίκαια και αναγκαία αιτήματα των παιδιών μας. Απαιτούμε :

  • Να λυθούν άμεσα τα προβλήματα που εμποδίζουν την διεξαγωγή του Μεταλυκειακού Έτους της μαθητείας σε όλα τα σχολεία της Λάρισας. Άμεση πρόσληψη  μόνιμων καθηγητών!
  • Να σταματήσει το χρόνιο πρόβλημα των ελλείψεων στα σχολεία. Να καλυφθούν επιτέλους όλα τα κενά!
  • Με ευθύνη κράτους και υπουργείου να οργανωθεί καλύτερα η προετοιμασία και η διεξαγωγή του προγράμματος. Να πάψουν οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής, να πάψει το μπαλάκι της ατομικής ευθύνης και σε αυτόν τον τομέα!
  • Να δοθεί παράταση για την έναρξη των συμβάσεων σε όλους όσους έχει πάει πίσω το πρόγραμμα τους λόγω της μη έγκρισης των σχολείων τους!

Η Διοίκηση