Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!!!

Μοιράσου το άρθρο!

Όλοι στην κινητοποίηση Δευτέρα 15 Απρίλη, 12:00 το μεσημέρι στην πύλη του ΠΓΝΛ

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας καλεί τους εργαζόμενους και τον λαό της πόλης μας στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 15 Απρίλη στις 12:00 στην πύλη του ΠΓΝΛ.  

Η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων αποτελεί ένα από τα μέτρα για την κατάργηση του δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας και αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί όσα ψέματα και αν πει η Κυβέρνηση και ο υπουργός Εμπορίου Υγείας, ο οποίος ήρθε την προηγούμενη βδομάδα στην πόλη μας «εν κρυπτώ», για να διαφημίσει την υπογραφή συμβάσεων για έργα στα νοσοκομεία της πόλης, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, την νέα δηλαδή δανειακή σύμβαση του υπερμνημονίου με τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, που φορτώνει νέα δεινά και χρέη στις πλάτες των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Είναι πρόκληση απέναντι στους εργαζόμενους και στον λαό η κυβέρνηση και ο υπουργός να λένε για το δικαίωμα της “επιλογής” στους γιατρούς, αναισθησιολόγους και νοσηλευτές που θέλουν να κάνουν επέμβαση το απόγευμα, την ίδια ώρα που στην πόλη μας είμαστε αντιμέτωποι με τα δύο Νοσοκομεία να «νοσούν» από βασικές ειδικότητες, με μεγάλες ελλείψεις ιατρικού εξοπλισμού, με ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ ακριβοπληρώνουμε για γιατρούς, για φάρμακα, για εξετάσεις, για θεραπείες

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας με τα συνδικάτα του, τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους της πόλης μας όπως πάντα έτσι και τώρα θα αγωνιστούμε ενάντια σε αυτό το «νέο» μέτρο της κυβέρνησης που επεκτείνει τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Το φακελάκι νόμιμο ή παράνομο δεν είναι επιλογή! Είναι εκβιασμός!

Ο λαός έχει πληρώσει πολλές φορές για το σύστημα Υγείας (γενική φορολογία, ειδικούς φόρους, ασφαλιστικές εισφορές), με το κράτος και την κυβέρνηση να λέει ότι πρέπει να ξαναπληρώσει για «να αποφύγουμε τις λίστες ντροπής» που οι ίδιοι έφτιαξαν με την πολιτική τους που υλοποιεί κατά γράμμα τις εντολές της ΕΕ, που μετράει τη ζωή μας σαν κόστος, αλλά και από την άλλη τη βλέπει σαν ένα επιπλέον πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους».

Είναι ζήτημα “ζωής και θανάτου” να αντιπαλέψουμε αυτό το έγκλημα διαρκείας που συντελείται με θύμα την υγεία του λαού. Απευθυνόμαστε στους γιατρούς, τους υγειονομικούς, στους γιατρούς σε όλους αυτούς που δίνουνε με αυταπάρνηση την μάχη καθημερινά για την υγεία του λαού , να μη νομιμοποιήσουν το  θεσμικό «φακελάκι»! Να μη βάλουν πλάτη να γίνει η βαρβαρότητα συνήθεια!  

Να παλέψουν μαζί μας για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία απόλυση συμβασιούχου, εργολαβικού εργαζόμενου. Για αξιοπρεπείς μισθούς ,ανθρώπινα ωράρια,  και συνθήκες εργασίας. Αποφασιστική ενίσχυση  της κρατικής χρηματοδότησης για την  υγεία. Κατάργηση όλων των πληρωμών, (άμεσων και έμμεσων)  των ασθενών.

Να μην προχωρήσει το κυβερνητικό νομοσχέδιο για την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των νοσοκομειακών γιατρών, την  εισβολή ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία για να εκτελούν και αυτοί επ’ αμοιβή ιατρικές πράξεις, για επιβολή νέων χαρατσιών στις εξετάσεις κλπ.  Ζημιωμένοι θα είναι οι ασθενείς που μετατρέπονται εκβιαστικά σε πελάτες του δημόσιου νοσοκομείου επιχείρηση, αλλά και των ιδιωτικών ομίλων της υγείας. Ζημιωμένη θα είναι η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών του ΕΣΥ. Ωφελημένοι θα είναι μια μικρή μειοψηφία μεγαλοκαθηγητών, μεγαλοδιευθυντών και μεγαλογιατρών του ιδιωτικού τομέα, που θα χρησιμοποιούν τα δημόσια νοσοκομεία προς άγρα πελατείας αλλά και οι «φακελάκηδες» που αποθρασύνονται ελέω κυβέρνησης. 

Πρόοδος δεν είναι η διαλογή ασθενών με βάση την τσέπη τους, πρόοδος είναι να απολαμβάνει ο λαός καθολικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, αντάξιες του σημερινού επιπέδου ανάπτυξης της ιατρικής επιστήμης και τεχνολογίας. Καμία ανοχή στα κάθε λογής κοράκια της Υγείας. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν περίθαλψη για τον λαό.

Η Διοίκηση