Να ανακληθούν τώρα οι απολύσεις στον όμιλο «21Admedia»

Μοιράσου το άρθρο!

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας καταγγέλλει το νέο μπαράζ απολύσεων που πραγματοποιήθηκε στον εκδοτικό οργανισμό «21Admedia», επισημαίνοντας πως «οι εργαζόμενοι δεν είναι μάσκες μίας χρήσης».

Η ανακοίνωση:

«Οι απολύσεις αφορούν δημοσιογραφικό και τεχνικό προσωπικό με την Διοίκηση του ομίλου να ανακοινώνει στους εργαζόμενους πως θα παραμείνουν ελάχιστοι εργαζόμενοι στον όμιλο. Η εργοδοσία του συγκεκριμένου ομίλου για δεύτερη φορά μέσα στο 2023 πραγματοποιεί μαζικές απολύσεις, λες και οι εργαζόμενοι είναι «Μάσκες μιας χρήσης». Το δημοσιογραφικό και τεχνικό προσωπικό είναι πολύ σκληρά εργαζόμενοι, με πολλές ώρες εργασίας καθημερινά, τρέχοντας ολημερίς για να προλάβουν να «καλύψουν» τα διάφορα θέματα και πολλές φορές κυνηγώντας την «αποκλειστικότητα». Και όλα αυτά για να αμείβονται με μισθούς που για κανέναν λόγο δεν φτάνουν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους για να ζήσουν αξιοπρεπώς και όπως θα μπορούσαμε όλοι μας τον 21ο αιώνα.

Απαιτούμε άμεσα:

Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις.

Να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που θα προστατεύουν πραγματικά τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Καλούμε τους ίδιους τους εργαζόμενους να μην αποδεχτούν ως κανονικότητα στην ζωή τους σε κάθε περίπτωση, σε κάθε εκδοχή να καλούνται πάντα να «πληρώσουν το μάρμαρο» για λογαριασμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Οι ζωές μας δεν είναι κόστος. Του καλούμε να οργανωθούν, να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και να δυναμώσουν την πάλη τους για τις ικανοποίηση των δικών τους αναγκών.»