Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις και οι αντεργατικές μεθοδεύσεις στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Μοιράσου το άρθρο!

Το Εργατικό Κέντρο Ν.Λάρισας καταγγέλει την διεύθυνση της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ για την νέα απόλυση συναδέλφου εργαζόμενης στο τμήμα προεκτύπωσης. Η συγκεκριμένη απόλυση έχει εκδικητικό χαρακτήρα καθώς η συναδέλφισσα προηγούμενα(Γενάρης 2019) είχε αρνηθεί να υπογράψει την νέα μείωση μισθών (- 27%) που πρότεινε η εργοδοσία  για όλους τους εργαζόμενους. Η εργοδοσία μάλιστα αντιδρώντας απέναντι σε αυτή την στάση επέβαλε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας για 9μηνό, προσπαθώντας να πιέσει για να αποδεχθούν οι εργαζόμενοι την μείωση.

Τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι στην συγκεκριμένη εφημερίδα έχουν βιώσει μια σειρά αντεργατικές μεθοδεύσεις σε βάρος τους με μειώσεις αποδοχών, διαθεσιμότητες, εκ περιτροπής εργασία, απολύσεις. Η πείρα  τους δείχνει πως δεν ήταν κάτι έκτακτο, αλλά επανέρχεται και θα επανέρχεται συχνά μπροστά τους, είτε με την απαίτηση μειώσεων μισθών, είτε με απολύσεις.

Γι’ αυτό χρειάζεται να απαντήσουν με οργάνωση στα σωματεία και αγώνα για να μην περάσουν αυτά τα σχέδια.    Απαιτούμε να ανακληθεί τώρα η απόλυση της συναδέλφισσας και σταματήσει  κάθε μεθόδευση σε βάρος των εργαζομένων.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ