ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΑΪ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΣΤΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μοιράσου το άρθρο!

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των εστιακών φοιτητών απαιτώντας από την κυβέρνηση, τις πρυτανικές αρχές, την Δημοτική και την Περιφερειακή αρχή να δώσει άμεσα λύση, τόσο στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εστιακοί φοιτητές όσο και συνολικότερα στο οξυμένο πρόβλημα της φοιτητικής στέγασης.

Για ακόμη μια φορά φαίνεται ξεκάθαρα η αδιαφορία της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, αφού δεν εκμεταλλεύτηκε τον χρόνο που είχε όλο αυτό το διάστημα για να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον Covid-19 στις εστίες. Είναι η κυβέρνηση που κουνάει το δάχτυλο στην νεολαία, θεωρώντας την υπεύθυνη για την διασπορά του ιού.

Δεν σταματάει φυσικά σε αυτό αλλά με το ξεκίνημα της ακαδημαϊκής χρονιάς κάθε εστιακός φοιτητής αναγκάζεται να πληρώσει το ποσό των 360€ για μονόκλινο και 135€ για δίκλινο δωμάτιο, σε διαφορετική περίπτωση η Διοίκηση του Ιδρύματος ξεκαθαρίζει στους φοιτητές ότι δεν θα έχουν δωμάτιο! Δηλαδή σε κατάσταση πανδημίας, φοιτητές με άνεργους γονείς, με γονείς που απολύθηκαν εν μέσω καραντίνας είτε εργάζονται εκ περιτροπής, με μηδενικό εισόδημα κινδυνεύουν να μείνουν στον δρόμο.

Ο ένοχος έχει ονοματεπώνυμο και είναι η πολιτική όλων των κυβερνήσεων που δεν δίνουν δεκάρα για τις ανάγκες των φοιτητών, όπως και η επιχειρηματική λειτουργία των Ιδρυμάτων που στην πράξη σημαίνει ενοίκια στις εστίες και ανύπαρκτες δομές.

Απαιτούμε:

  • Να καταργηθεί το χαράτσι των 135 και 360 ευρώ που πληρώνει κάθε εστιακός για να πάρει δωμάτιο στην εστία της Λάρισας.
  • Να καταργηθεί ο απαράδεκτος και αντιδραστικός κανονισμός των διδακτικών μονάδων, που αποκλείει δεκάδες φοιτητές από την εστία. Να δοθεί άμεση λύση για όσους πετάχτηκαν έξω από τα δωμάτιά τους.
  • Να υπενοικιαστούν άμεσα δωμάτια σε ξενοδοχεία για όσους φοιτητές κάνουν αίτηση και δεν αρκούν οι κλίνες στις εστίες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αλλά και για την καλύτερη πρόληψη από τον Covid-19.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης. Μονιμοποίηση του προσωπικού που εργάζεται στην καθαριότητα και νέες προσλήψεις εργαζομένων, με πλήρη δικαιώματα, για την καθαριότητα, τη φύλαξη και τη συντήρηση των εστιών.
  • Ανέγερση νέων εστιών στην ευθύνη του κράτους, χωρίς ιδιώτες και νοίκια.
  • Να πραγματοποιούνται τακτικές απολυμάνσεις και να δίνονται δωρεάν σε όλους τα ατομικά μέσα προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά). Δωρεάν τεστ σε όλους τους φοιτητές.

 

Η Διοίκηση