Στηρίζουμε τους αγώνες των παιδιών μας – των μαθητών της πόλης μας

Μοιράσου το άρθρο!

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των μαθητών της πόλης μας, ο οποίος έχει περιεχόμενο και τα αιτήματα τους είναι ουσιαστικά.

Οι τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολεία όλα τα προηγούμενα χρόνια (ελλείψεις καθηγητών, υλικοτεχνικής υποδομής, καθαριστριών) έχουν γίνει πολύ πιο έντονα αυτή την περίοδο και έχουνε προστεθεί και ο συνωστισμός στις σχολικές αίθουσες, τα 2ωρα χωρίς διάλειμμα με τις μάσκες αερόστατα που μοίρασε η Κυβέρνηση.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας θα σταθεί απέναντι σε κάθε προσπάθεια της Κυβέρνησης να  ποινικοποιήσει, με Εισαγγελικές παραγγελίες και συλλήψεις μαθητών, τους αγώνες και τις αγωνίες των παιδιών μας για να μορφωθούν με ασφάλεια.

Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να κουνάει το δάχτυλο στους μαθητές που αγωνίζονται και διεκδικούν την μόρφωση που τους αξίζει και πάνω από όλα την προστασία της ζωής τους, της ζωής των δασκάλων τους και των γονιών τους. Οι ευθύνες της  είναι τεράστιες γιατί με την πολιτική της  έχει μετατρέψει τα σχολεία σε «υγειονομικές βόμβες». Γι΄αυτό  να σταματήσει να ρίχνει τις ευθύνες στους μαθητές και να πάρει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα τώρα.

Απαιτούμε :

  • Mέτρα αποσυμφόρησης των σχολικών αιθουσών – 15 μαθητές ανά Τμήμα. Να αξιοποιηθούν τώρα οι 41 κενές αίθουσες που υπάρχουν στα σχολεία στα όρια του  δήμου.
  • Mόνιμους μαζικούς διορισμούς δασκάλων και καθηγητών, κανένα εκπαιδευτικό κενό, να λειτουργήσει το ολοήμερο σχολείο παντού.
  • Mέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία (επαρκές προσωπικό καθαριότητας, μέσα ατομικής προστασίας, αντισηπτικά). Με ευθύνη του Κράτους να μοιραστούν δωρεάν μάσκες σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς γιατί σήμερα τις πληρώνουν οι γονείς από την τσέπη τους.
  • Mε ευθύνη του ΕΟΔΥ να γίνουν προληπτικά δωρεάν test σε εκπαιδευτικούς και μαθητές

Να κάνουμε δική μας υπόθεση το μέλλον και την μόρφωση των παιδιών μας.

Η Διοίκηση