Αλληλεγγύη στους πληγέντες της περιοχής μας

Μοιράσου το άρθρο!

Για ακόμη μία φορά βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Αυτή την φορά η πρώτη μπόρα του Φθινοπώρου δεν άφησε τίποτα όρθιο σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, όπως Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη,  φτάνοντας μέχρι και τις διπλανές μας πόλεις Καρδίτσα και Φάρσαλα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει το ίδιο τροπάρι και η επιχειρηματολογία της δεν διαφέρει σε τίποτα από όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ότι η κλιματική αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι υπεύθυνα για όλη αυτή την κατάσταση.

Για όλες τις καταστροφές (πλημμύρες, φωτιές, σεισμοί) για την εκάστοτε κυβέρνηση και για όλους τους υπόλοιπους μηχανισμούς που τις στηρίζει, υπεύθυνοι είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από τους ίδιους και τις πολιτικές που εφαρμόζουν. Για αυτό τον λόγο εξάλλου χρησιμοποιούν την καραμέλα των «ακραίων ή σπάνιων» καιρικών φαινομένων για να κρυφτούν οι τεράστιες ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και της πολιτικής που ακολουθούν με αποτέλεσμα να μένει ανοχύρωτη η ζωή των εργατικών λαϊκών στρωμάτων με την πρώτη ψιχάλα.

Στεκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό των εργαζομένων και των οικογενειών τους που σε μία μόνο στιγμή έχασαν όλα αυτά που με κόπο και ιδρώτα φτιάξανε με χρόνια δουλειάς. Έχει έρθει η ώρα οι εργαζόμενοι και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα να βγάλουν συμπεράσματα και να κοιτάξουν κατάματα τον πραγματικό υπεύθυνο, που δεν είναι άλλος από τις κυβερνήσεις και την πολιτική της ΕΕ έχουν στο επίκεντρο πως θα γεμίσουν με πακέτα και επενδύσεις τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας απαιτεί εδώ και τώρα :

  • Μέτρα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας
  • Να αποζημιωθούν στο 100% για τις καταστροφές που υπέστησαν οι λαϊκές οικογένειες.
  • Απαλλαγή των πληγέντων από εφορία, οργανισμούς κοινής ωφέλειας και δάνεια προς τις τράπεζες.

Στην προσπάθεια να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη που στις μέρες μας είναι πιο επιτακτική από ποτέ συλλέγουμε τρόφιμα για τους πληγέντες της Καρδίτσας και των Φαρσάλων, καθημερινά στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου από τις 08:00 – 14:00 μέχρι την Παρασκευή 25/09/2020.

  • Νερά
  • Λάδια
  • Μακαρόνια
  • Όσπρια
  • Κονσέρβες

Καλούμε τα Σωματεία και όλους τους εργαζόμενους της πόλης μας να δείξουν για ακόμη μία φορά την αλληλεγγύη τους.

Η Διοίκηση