ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!

Άμεσα μέτρα στήριξης, ανακούφισης των πληγέντων και προστασίας της ζωής μας ζητά το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το οποίο συγκαλεί σύσκεψη αύριο, Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023, και ώρα 7 μ.μ. στην ισόγεια αίθουσά του, για την οργάνωση της λαϊκής κινητοποίησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Για ακόμη μια φορά γινόμαστε με τον πιο τραγικό τρόπο “στο ίδιο έργο θεατές. Συνοικίες στην πόλη μας, χωριά σε ολόκληρη την Θεσσαλία και στο Νομό μας πνίγονται από την ανυπαρξία, εδώ και χρόνια, των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, από τα βουλωμένα φρεάτια, από το ανεπαρκές δίκτυο όμβριων υδάτων, από τις κακοτεχνίες.

Όπως και στις πρόσφατες πυρκαγιές στην περιοχή, αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές ανά τόπους τα έργα προστασίας της ζωής και της λαϊκής περιουσίας τα θεωρούν “κόστος”, ενώ την ίδια στιγμή πασχίζουν για τα δισεκατομμύρια που κατευθύνονται στο “όφελος” των επιχειρηματικών ομίλων.

Για ακόμη μία φορά η επιλεκτική ανικανότητα του κράτους γίνεται ολοφάνερη στους εργαζόμενους και σε όλο τον ελληνικό λαό. Από την μία με ένα κουμπί πλειστηριάζουν εκατοντάδες σπίτια καθημερινά εργαζόμενων συναδέλφων μας, αμέσως δίνουν εκατομμύρια κρατικό χρήμα σε εφοπλιστές και μεγαλοβιομήχανους αλλά επιλέγουν να μη δώσουν ούτε ένα ευρώ για την προστασία της υγείας και της ζωής μας.

Σε αυτές τις συνθήκες κι όταν λαός της περιοχής μας δίνει την μάχη της επιβίωσης, η επίθεση της κυβέρνησης απέναντι στην ζώη και τα δικαιώματά μας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ετοιμάζοντας την νέα κόλαση στην ζωή μας με δουλειά 13 ώρες την ημέρα, μεσυμβάσεις μηδενικού χρόνου και τη ζωή λάστιχο, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης με πρόστιμα, ακόμα και με φυλάκιση.

Δεν αποδεχόμαστε αυτή την κατάσταση σαν κανονικότητα . Δεν μοιραίο να ήμαστε στο έλεος καιρικών φαινομένων και η ζωή μας να είναι «πάμε κι όπου βγεί». Όλοι μαζί να διεκδικήσουμε άμεσα:

 Να εκκενωθούν άμεσα οι επικίνδυνες περιοχές και να μεταφερθούν σε ασφαλή μέρη όλοι οι κάτοικοι των πλημμυρισμένων περιοχών.

 Να εξασφαλιστεί η διαμονή τους, η τροφή, υγειονομική περίθαλψη, η χορήγηση κλινοσκεπασμάτων και ό,τι άλλο χρειάζονται, μέχρι να αντληθούν τα νερά από τις κατοικίες τους. Το ίδιο να εξασφαλιστεί και για τους φοιτητές που διαμένουν στην φοιτητική εστία της πόλης, η οποία δεν έχει ούτε νερό, ούτε ρεύμα!

 Να επιταχθούν δημόσιες και ιδιωτικές (ξενοδοχεία, κτίρια) δομές για την ασφαλή διαμονή και περίθαλψη του κόσμου για όσο χρειασθεί. Να αξιοποιηθούν τα αστικά ΚΤΕΛ της πόλης και δημοσία οχήματα για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών.

 Να διευκολυνθούν εδώ και τώρα όλοι οι εργαζόμενοι των οποίων οι περιοχές πλήττονται. Να μην χαθεί κανένα μεροκάματο λόγω απουσίας από την εργασία εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή!

 Να κλείσουν οι επιχειρήσεις και να σταματήσουν οι εργασίες στις περιοχές αυξημένου κινδύνου, να απομακρυνθούν με ασφάλεια όλοι οι εργαζόμενοι!

 Να μη χαθεί κανένα μεροκάματο, καμία βλαπτική μεταβολή σε πλημμυρισμένες επιχειρήσεις για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται για την αποκατάσταση της κανονικής κι ασφαλούς λειτουργίας τους.

 Άμεσα να παρέμβουν συντονισμένα κυβέρνηση, Περιφέρεια, δήμος, με την κινητοποίηση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών για την απάντληση των νερών από τις πλημμυρισμένες κατοικημένες περιοχές. Να υπάρξει άμεση μέριμνα για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και της ύδρευσης, σε περιοχές που εντοπίζονται προβλήματα.

 Να παρθούν όλα τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Να ελεγχθεί άμεσα η καταλληλότητα πλημμυρισμένων δημόσιων υποδομών (σχολεία κα) από υγειονομική και τεχνική άποψη .

 Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα οικονομικής ανακούφισης των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν, με τη χορήγηση έκτακτου βοηθήματος σε κάθε οικογένεια, να καταγραφούν και να αποκατασταθούν οι ζημιές σε σπίτια, καταστήματα, αυτοκίνητα, να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών, χωρίς προϋποθέσεις. Να ανασταλούν όλα τα χρέη των πληγέντων αυτοαπασχολουμένων και των λαϊκών οικογενειών. Να μην χάσει κανένας εργαζόμενος το μεροκάματο του για τις μέρες που δεν μπόρεσε να πάει στη δουλειά του.