Την απόφαση τους να μη «σφίξουν άλλο το ζωνάρι» διεκδικώντας μέτρα προστασίας του λαϊκού εισοδήματος με αυξήσεις στους μισθούς και μέτρα προστασίας από την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, έστειλαν εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς της Λάρισας, με το μαχητικό συλλαλητήριο που οργάνωσαν το απόγευμα. Παράλληλα κάλεσαν σε κλιμάκωση του αγώνα, με μαζική συμμετοχή του λαού της πόλης στην πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη.
Στην συγκέντρωση που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο, έγιναν χαιρετισμοί από εκπροσώπους του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, της ΕΛΜΕ, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Λάρισας (ΟΕΒΕΛ), του συλλόγου εστιακών φοιτητών, στέλνοντας έτσι το μήνυμα ότι απαιτείται ο κοινός βηματισμός του εργαζόμενου λαού, απέναντι στην πολιτική που θυσιάζει τις ανάγκες του για τα κέρδη των λίγων.
Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Στη συγκέντρωση χαιρέτισε η Δήμητρα Χατζηβασίλη, μέλος του ΔΣ του συλλόγου εστιακών φοιτητών, η οποία στάθηκε στη μάχη που δίνει ο σύλλογος ενάντια στην έξωση 12 φοιτητών από την εστία και συνολικά για το δικαίωμα στις δωρεάν σπουδές με δωρεάν σίτιση-στέγαση-μετακινήσεις.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Λάρισας (ΟΕΒΕΛ), Γιώργος Σακελαρόπουλος, αναφέρθηκε στο αυξημένο ενεργειακό κόστος που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενοι και που έχει σαν αποτέλεσμα για άλλη μια φορά να ροκανίζεται το ήδη μειωμένο από τις απανωτές κρίσεις εισόδημα τους.
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ, τόνισε ότι χρειάζεται αγώνας για να μην ζήσει ο λαός ένα «δύσκολο χειμώνα».
Ο Κώστας Λαρίσης, αντιπρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ,περιέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και κάλεσε σε στήριξη της απεργίας των υγειονομικών στις 20 Οκτώβρη.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Τζιμούλης, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και πρόεδρος του Συνδικάτου οικοδόμων που στάθηκε στην ανάγκη να οργανώσουν οι εργαζόμενοι την πάλη τους μέσα από τα σωματεία, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Η κυβέρνηση μας προετοιμάζει πως έρχεται δύσκολος χειμώνας για να μας μάθει να ζούμε με τα λίγα. Να προσαρμόσουμε την ζωή στα όρια της εξαθλίωσης και στα επίπεδα άλλων εποχών. Δεν πρέπει να υποκύψουμε στον εκβιασμό να δεχτούμε να ζούμε με το σταγονόμετρο, γιατί αυτό επιτρέπουν τα «λελογισμένα» οικονομικά του κράτους, γιατί αλλιώς θα επιστρέψουμε στα χειρότερα… Να ζούμε σαν επαίτες σήμερα που κατά τα άλλα η κυβέρνηση πανηγυρίζει πως έχουμε πάνω από 7% ανάπτυξη.
Να μην χάσουμε άλλο χρόνο περιμένοντας σωτήρες και διάφορους μεσσίες που δεν αμφισβητούν αυτή την επιλογή και παρά μόνο διαγκωνίζονται για “δίκαιη μοιρασιά” ανάμεσα σε όλους αυτούς τους εκμεταλλευτές μας. Σήμερα η ελπίδα όλων βρίσκεται στον συλλογικό οργανωμένο αγώνα. Στον συντονισμό της πάλης μας. Στο δυνάμωμα της αλληλεγγύης μας. Όλοι οι εργαζόμενοι, οι απλοί άνθρωποι να ρίξουν το βλέμμα τους, την σκέψη τους στους μεγάλους αγώνες του τελευταίου διαστήματος σε χώρους και κλάδους. Να δούνε πως παντού κι όχι μόνο στην Ελλάδα , σε πολλές χώρες οι εργαζόμενοι οργανώνονται και παλεύουν, παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Αυτό είναι το βασικό μας καθήκον. Να οργανώσουμε την διεκδίκηση για την ζωή μας παντού. Να πολλαπλασιαστούν τα αγωνιστικά παραδείγματα και στην περιοχή μας. Καλούμε λοιπόν το κάθε εργαζόμενο, τον αγρότη, τον επαγγελματοβιοτέχνη, τις γυναίκες, τους νέους, να πάρουν θέση και να μπουν στον αγώνα, να μην χαθεί ούτε ώρα για την επιτυχία της Γενικής Απεργίας στις 9 Νοέμβρη. Να είναι μια μέρα που θα «παγώσει» η πόλη μας από την οργή και την αντίδρασή μας κι όχι εμείς από το κρύο. Κανείς για δουλειά. Κανένας μόνος του στη λαίλαπα που μας ετοιμάζουν, φέτος το χειμώνα κανένας παγωμένος, κανένας πεινασμένος , κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, βάζουμε μπροστά της ανάγκες του λαού μας απέναντι στα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις του .Σπάμε τον φόβο και βγαίνουμε μπροστά – κλιμακώνουμε την δράση μας – όλοι στην απεργία».