Για τα ζητήματα των αναπήρων και χρονίως πασχόντων

Μοιράσου το άρθρο!

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Εργατικής Πρωτομαγιάς 6 – Τηλέφωνο 2410 250708, FAX 2410 257758
email: ergkelar@otenet.gr

Δελτίο Τύπου  3/12/2017

    Οι ανάπηροι και χρονίως πάσχοντες και οι οικογένειές τους από τα εργατικά λαϊκά στρώματα, πλήττονται βάναυσα από την αντιλαϊκή επίθεση του κεφαλαίου, κυβέρνησης και Ε.Ε, που οδηγεί πολλές οικογένειες σε απόγνωση, σε διάλυση, ενώ οι ανάπηροι και οι χρόνιοι πάσχοντες πληρώνουν πολλές φορές και με την ίδια χειροτέρευση της υγείας τους, την επιβάρυνση της αναπηρίας τους σαν αποτέλεσμα της πολιτικής στήριξης της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Η ανεργία τσακίζει κόκαλα ξεπερνώντας το 95% για τους ικανούς προς εργασία αναπήρους, ενώ πάνω από 200.000 παιδιά με αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες είναι εκτός ειδικής αγωγής. Οι όποιες δημόσιες υπηρεσίες πρόνοιας συρρικνώνονται σε δραματικό βαθμό λόγω της υποχρηματοδότησης και των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού.

Πολλοί τόποι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε κάτεργα λόγω της εντατικοποίησης, της έντασης της εκμετάλλευσης, της ανυπαρξίας μέτρων υγιεινής και ασφάλειας με αποτέλεσμα πάνω από 70 νεκρούς μόνο μέσα στο 2017 (4 στο Νομό Λάρισας), ενώ έχουμε εκατοντάδες νέους ανάπηρους και χρονίως πάσχοντες κάθε χρόνο από τα εργατικά ατυχήματα και τις επαγγελματικές ασθένειες προς δόξα της καπιταλιστικής κερδοφορίας και της «δίκαιης ανάπτυξης». Στις περικοπές στους μισθούς, στις συντάξεις, στα επιδόματα έρχονται να προστεθούν τα προαπαιτούμενα Κυβέρνησης, κουαρτέτου και δανειστών για μείωση κατά 50% των δαπανών για την πρόνοια και για δραστικές περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα αλλά και στα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας, με εργαλείο την λειτουργικότητα και τα ΚΕΠΑ.

    Το Εργατικό Κέντρο, εντάσσει στους στόχους πάλης του και ιδιαιτέρα στη μάχη των ΣΣΕ και αιτήματα που απαντούν στις ανάγκες και τα προβλήματα των ανάπηρων εργαζόμενων, των συνταξιούχων, των ανέργων αλλά και των ανθρώπων της εργατικής τάξης που έχουν παιδιά με αναπηρία και χρόνια πάθηση.

  • Για πολιτική πρόληψη της αναπηρίας.
  • Προστασία της ζωής και υγείας των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
  • Να σταματήσουν τα σφαγεία των ΚΕΠΑ.
  • Να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης, του κουαρτέτου και των μονοπωλιακών ομίλων για το πετσόκομμα των επιδομάτων και των συντάξεων αναπηρίας και της μείωσης κατά 50% των δημοσίων δαπανών για την πρόνοια.
  • Συγκεκριμένα μέτρα στήριξης και προστασίας των εργαζόμενων αναπήρων στους χώρους δουλειάς αλλά και των εργαζόμενων γονιών που έχουν παιδιά με αναπηρία. Όπως μειωμένες ώρες εργασίας και χρόνια συνταξιοδότησης, απαγόρευση της νυχτερινής βάρδιας, περισσότερες άδειες κλπ.
  • Να καλύψει 100% ο κρατικός προϋπολογισμός τις ανάγκες για φάρμακα, θεραπείες, τεχνικά βοηθήματα. Καμία πληρωμή από τους ανάπηρους και τις οικογένειες τους ανεξάρτητα αν είναι εργαζόμενοι ή άνεργοι, ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι Έλληνες ή μετανάστες.

Καλεί τους αναπήρους και τις οικογένειές τους, να συμμετέχουν μαζικά στην πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, στις 10.30 π.μ, στην Κ. Πλατεία της Λάρισας

Η Διοίκηση