ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΕΡΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, στηρίζει και συμμετέχει στην κινητοποίηση που πραγματοποιούν την Τετάρτη 12/01/2021 στις 14:00 η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Λάρισας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κων/νος Κούμας», με βασικό αίτημα να ανοίξουν τα σχολεία με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με παλινωδίες την έξαρση της πανδημίας στην χώρα μας, ανοίγοντας τα σχολεία χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης εφαρμόζοντας τις εντολές του Υπουργείου διατηρεί σε αυτές τις δύσκολες υγειονομικά συνθήκες, 28άρια και 29άρια τμήματα, χωρίς να γίνεται κουβέντα για αραίωση τμημάτων και για πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού.

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στην καθαριότητα των σχολείων, όπου εργαζόμενοι έχουν αρχίσει να νοσούν με συνέπεια αυτές οι σχολικές μονάδες να μένουν ουσιαστικά ακάλυπτες, αφού η πρόσληψη των καθαριστριών γίνεται κάθε χρόνο με το σταγονόμετρο.

Και ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο από την αρχή της πανδημίας, δεν έχει υλοποιήσει κανένα από τα δίκαια και αναγκαία αιτήματα των Σωματείων, των υγειονομικών, των εκπαιδευτικών και των μαθητών, έρχεται να φορτώσει ένα ακόμη βάρος στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας. Αφού εκτός από την ευθύνη για να διενεργήσουν τα self, rapid και τα μοριακά τεστ οι γονείς, επιβαρύνονται και με το κόστος για τα 2 τελευταία, την στιγμή μάλιστα που οι αυξήσεις στα τρόφιμα και το ρεύμα έχουν βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη της λαϊκής οικογένειας.

Ως Διοίκηση Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας αρνούμαστε να αποδεχθούμε πως για 3η συνεχή χρονιά δεν δίνεται ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την αναχαίτιση του ιού στα σχολεία των παιδιών μας, γι’ αυτό και απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Αραίωση των μαθητών ανά τάξη. Αξιοποίηση των δεκάδων αιθουσών που μένουν κενές στα όρια του Δήμου Λάρισας. Καμία σκέψη για συγχωνεύσεις.
  • Άμεσες μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.
  • Ειδικά συνεργεία του ΕΟΔΥ μόνο για μαθητές. Δωρεάν rapid και μοριακά τεστ. Δωρεάν παροχή των ειδικών μασκών.
  • Σύνδεση των σχολείων με την Πρωτοβάθμια Υγεία και ενίσχυση της τελευταίας.

Η Διοίκηση