Όχι άλλες ανθρωποθυσίες εργαζόμενων για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων

Μοιράσου το άρθρο!

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καταγγέλει το νέο εργατικό ατύχημα, στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ακόμη εργαζόμενου. Κανείς δεν μπορεί να μιλά για  «κακιά στιγμή». Πρόκειται για ένα ακόμα εργοδοτικό έγκλημα, στην πλειάδα άλλων που συμβαίνουν καθημερινά στους τόπους δουλειάς, στο κυνήγι του μέγιστου δυνατού κέρδους των επιχειρήσεων, που δεν λογαριάζει την σωματική ακεραιότητα και την ζωή των εργαζομένων. Η έλλειψη μέτρων προστασίας, η εντατικοποίηση της δουλειάς, έχουν εξαπλωθεί σημαντικά στους χώρους δουλειάς και οδηγούν σε τραγικές καταστάσεις με θύματα τους εργαζόμενους που κυνηγούν το μεροκάματο της επιβίωσης.

Αυτή είναι η σύγχρονη Ελλάδα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, αυτό είναι το καθημερινό σκηνικό της ταξικής επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς.

Η διοίκηση του ΕΚΝΛ, εκφράζει τη βαθιά  της θλίψη για τον χαμό του συναδέλφου μας στην οικογένειά του.

Καλούμε  τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς, να μην κάνουν πίσω, μπροστά στην ανάγκη για το μεροκάματο από την διεκδίκηση μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας τους, ώστε να γυρίζουν στα σπίτια τους αρτιμελείς και ζωντανοί. Συσπειρωμένοι στα σωματεία τους να απαιτήσουν την άμεση εφαρμογή μέτρων υγιεινής κι ασφάλειας σε κάθε χώρο δουλειάς.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ